Page Moab Vernal Yellowstone Salt Lake City Capitol Reef


Zaterdag 24/07


Na een welverdiende nachtrust, die vandaag eens wat langer mocht duren, maakten we rustig onze valiezen, deden wat inkopen en verlieten we Salt Lake City, zonder verdere verkenning van de stad. Dit maakte dat we tegen de late namiddag al in Torrey aankwamen, uitvalsbasis voor Capitol Reef.


Het hotel is opnieuw mooi in orde, want we kregen een ruime kamer met een terrasje en een prachtig uitzicht over de rode rotsen van Capitol Reef. Omdat Capitol Reef bezoeken er vandaag niet echt meer inzat, was dit een kans voor Karolien en Pablo om snel wat kleren te wassen en even een duik te nemen in het zwembad. Jelle maakte een kleine wandeling om de omgeving wat te verkennen.


Even later stonden we alle vier op het tennisplein van het hotel. De raketten waren vrij deftig, maar spijtig genoeg zagen de tennisballen eruit alsof ze al enkele maanden het favoriete speeltje waren van een grote hond, en had het tennisplein scheuren van een grootte die we niet meer hebben gezien sinds de Grand Canyon. Dat maakte het plezier er echter niet minder om. Het deed deugd om na twee weken nog eens een balletje te slaan.


Ook de avond werd vrij relax doorgebracht. Na diner in een western restaurant waar Jelle een ongelooflijk malse, maar ook enorm grote, steak kreeg voorgeschoteld, Pablo en Dimi oversize, maar overheerlijke ribbetjes, aten en Karolien zich, met een knipoog naar de Spaghetti-western liet overhalen tot een Spaghetti & Meat Balls. Over van hieruit een prachtig uitzicht voor de prairie en een grote volle maan.


Na het diner werd een tweede poging gedaan tot wiezen. Rond 11 uur nam Jelle zijn fototoestel en trok even weg van het hotel. Doordat hier eigenlijk geen verlichting is was het misschien de goeie moment om eens de sterrenhemel te fotograferen. Spijtig genoeg was dit keer de maan spelbreker, want die verlichtte alles zo fel dat het zicht hier eigenlijk niet spectaculairder was dan thuis in Belgiƫ.Zondag 25/07

Capitol Reef is een steile bergkam die het landschap over 160km in 2 snijdt. Het plan was vandaag dan om een stuk door de kloof tussenin te rijden, even te wandelen, rechtsomkeer te maken en naar Bryce Canyon te rijden. Net voor Capitol Reef liggen er enkele mooie boomgaarden, die tussen juni en september vruchten dragen: kersen, abrikozen, peren, etc. Je kan er gewoon stoppen en ze van de bomen plukken als je dat wil. We reden langs de bomen en kwamen plots midden de rode rotsen terecht, spijtig genoeg moesten we na enkele mijl rechtsomkeer maken omdat de weg verder was afgesloten wegen 'Flash Flood' gevaar. Net zoals in Antilope Canyon kan ook dit gebied plots onder water komen te staan. Rechtsomkeer dus en op naar Bryce Canyon. Dat verslag lees je op die pagina.