Bryce Canyon Zion Las Vegas Death Valley Yosemite San Francisco


Wat is het hier warm! Ongelooflijk. We dachten dat we het in Palm Springs gehad hadden, maar dit slaat echt alles. Bij aankomst in ons hotel stond de termometer op 119°F, een slordige 48°C, IN DE SCHADUW! Als je wil weten hoe het hier aanvoelt, verwarm je oven dan even voor op 200°C, zet de deur open en ga er even voor staan, dat is het ongeveer.


Voor we vanmorgen vertrokken keken we nog gauw even de koelvloeistof na en gooiden de benzinetank vol (hier in Death Valley kost die trouwens een derde meer!). Onderweg zagen we het landschap veranderen, eerst nog wat struikjes, dan bruine rotsen, plots witte rotsen, vreemde heuvels, etc etc. We stopten even op Zabriski Point, waar we een zicht hadden over Furnace Creek. Dit is zowat de laagste landplek op aarde, 58m onder zeeniveau, wat ervoor zorgt dat het hier enorm warm is, maar dat hadden we al gezegd.


Toen we aankwamen in ons hotel zaten we even met een klein probleempje: onze reservatie stond op 30juli en niet op 29. Na wat getreuzel, kregen we dan toch een kamer. We verblijven op Furnace Creek Ranch, wat vroeger een echt ranch was, maar nu is omgetoverd tot resort met zwembad, 2 tennispleinen, een golfterrein, basketplein, supermarktje, 2 restaurants en een cafe. We deden hier echter gewoon wat inkopen en gingen 's avonds iets eten. Dimi kon zo in de namiddag wat slaap inhalen.


Vandaag rijden we door naar Yosemite, onze laatste stop voor we terug gaan naar San Fransisco. Een laatste update volgt waarschijnlijk dan morgen!


Groeten van Jelle, Dimitri, Karolien en Pablo.