San Francisco Santa Maria Los Angeles Palm Springs Flagstaff


Na een, uhm, hartig ontbijt zijn we op weg naar Route 66, zo naar Flagstaff en daarna Grand Canyon. Het hotel zelf bood geen ontbijt aan, maar je kreeg wel $3 korting per persoon om te gaan ontbijten bij Ruby's Diner. Een hamburgertent in stijl van de jaren '50. glanzend wit met rood banken, fietsen tussen da tafels en serveuses/garçons in passende outfit. Voor een gezond ontbijt moet je hier echter niet zijn. Dimitri en Pablo lieten zich verleiden tot pancakes: drie grote, dikke pannenkoeken met maple syrup en een bolletje ijs dat een klont boter bleek te zijn. Jelle ging voor Bacon & Eggs met volkorentoast en kreeg er nog gebakken aardappelen met ui en parpika bij ook. Karolien hield het toch iets lichter met een fruitsla ( drie soorten meloen en druiven op een blad sla!!) en Jelly Toast. Het fruitsap was vers en fris, de koffie smaakte vrij redelijk naar koffie, en we konden er dus tegenaan voor een lange rit.


Oh ja, de ster van Elvis op de Walk of Fame blijkt weg te zijn voor herstelling. Gelukkig hadden ze er wel één in Palm Springs!Onze rit vandaag bestond eigenlijk uit 2 delen, eerst een stuk richting noord naar Needles en dan ia route 66 naar Flagstaff. Het uiteindelijke traject werd iets anders. Het eerste deel van de rit ging langs een prachtig traject door de woestijn van  California. Vanuit Needles reden we vervolgens eerst de snelweg op richting Kingman en reden daar route 66 op. Het weer was niet echt wat we ondertussen gewoon waren. Vanaf Kingman kregen we steeds meer wolken. We zagen zelfs enkele windhozen en bliksems in de verte en moesten even door de regen. Om nog wat tijd te winnen reden we in Seligman weer de snelweg op. Bij onze aankomst in Flagstaff was het duidelijk dat het ook hier flink geregend had.


Na check-in reden we even de stad in om een wandelingetje te maken en iets te eten. 'Onze trotter' had ons de 'Mountain Oasis' aangeraden en dat hebben we ons niet beklaagd. We moesten wel even wachten, want blijkbaar is dit de place-to-be in Flagstaff. Zowel het interieur, als de bediening en natuurlijk het eten waren geweldig! Een echte aanrader! Onze volgende rit gaat via The Grand Canyon naar Page.


Laat ons gerust nog een berichtje achter in het gastenboek! Groeten van Dimitri, Karolien, Pablo en Jelle!