San Francisco Santa Maria Los Angeles Palm Springs Flagstaff


Donderdag 15-07

Zoals gepland vertroken we vandaag al vrij vroeg naar Los Angeles en zoals gedacht deden we er door het drukke verkeer vrij lang over. Rond 10 uur reden we de stad binnen en reden via Hollywood Blv reden we naar Beverly Hills. Gewapend met onze 'map to the stars' gingen op zoek naar het Playboy Mansion en de huizen van Jennifer Aniston, Courtney Cox, Ringo Starr en Eddie Murphy. Veel rijden, weinig zien, maar je rijdt toch nog altijd in de chiqste buurt van L.A.


Van Beverly Hills reden we naar het J. Paul Getty Museum, een architecturaal hoogstandje dat een heleboel schilderijen en beeldhouwwerken huisvest. We eindigden ons bezoek daar op het terras onder een brandende zon. Het weer in L.A. is ronduit schitterend.


Na ons museumbezoek werd het tijd om nog even Hollywood een bezoekje te brengen en daar de Walk of Fame af te wandelen. Een heleboel sterren gezien, maar de twee die we zochtten: Elvis en Johnny Cash hebben we spijtig genoeg niet gezien. We bleven ook even hangen bij het Chinese Theatre, waar de handafdrukken van o.a. Clint Eastwood, Matt Damon (Pablo's hand twin), Will Smith, en vele andere zagen.


Omdat we niet te vroeg terug wilden rijden naar Anaheim, gingen we eerst hier nog een hapje eten. En inderdaad: de drukke op de snelweg was grotendeels verdwenen.


Vanavond houden we het rustig, morgen iets langer uitslapen en dan op weg naar Palm Springs waar we een rust- en shopdagje inlassen. Tot gauw!

Woensdag 14-07

Via Santa Barbara reden we naar Malibu. Dé chique badplaats van L.A. Een massa villa's tussen de bergen en naast de kust, die net iets boven het budget van de gewone werkmens liggen. Even verder stopten we aan Santa Monica Pier. Een pier met daarop straatkunstenaars, verkopers en zelfs een mini-pretpark met reuzenrad en rollercoaster. Van de pier af stapten we door het bloedhete zand naar de branding en wandelden zo tot aan Venice Beach en terug.


Rond half 5 werd het dan tijd om te vertrekken naar ons hotel. Het drukke verkeer op de snelwegen rond L.A. zorgde er natuurlijk voor dat we hier bijna dubbel zolang over deden dan de normale tijd. De wegen rondom de stad zijn op z'n minst een warboel te noemen. Gelukkig kan onze gps ons bijstaan tijdens deze rit die we morgen nog 2 keer (heenrit en terugrit) zullen moeten maken.


Rond half 8 kwamen we aan in ons hotel in Anaheim. Dit keer verblijven we in het Hilton hotel en geloof ons: het is enorm groot. We logeren op de hoek van de tiende verdieping en hebben dus uitzicht over een deel van Disneyland en kunnen de skyline van L.A. in de verte zien.


Na ons wat te hebben opgefrist zijn we gaan eten in een nabijgelegen restaurant. Voor Karolien, Pablo en Dimi was er een enorme hamburger, Jelle liet zich verleiden door de BBQ ribbetjes. De vergelijking doorstond met glans de test.


Morgen wordt het waarschijnlijk een lange dag: vroeg genoeg vertrekken omdat de heenrit lang zal duren, en vrij laat terug komen on in de terugrit de drukke wat te mijden. Dit verslag wordt nadien vervolledigd.