Page Moab Vernal Yellowstone Salt Lake City Capitol ReefAlweer een drukke dag achter de rug. Rond half 9 vertrokken we richting Grand Canyon - South Rim. We reden binnen aan het visitor center en konden van daaruit via verschillende pendelbussen naar de mooiste uitkijkpunten op de zuidrand van het ravijn.


We stapten al vrij vroeg uit aan het punt waar de condors zich ophielden, maar zagen spijtig genoeg enkel kraaien. Vervolgens maakten we en korte wandeling langs de rand. Omdat we enkel vandaag hadden, was er geen tijd om in het ravijn af te dalen. Met de pendelbus trokken we wel nog naar enkele andere punten om toch zoveel mogelijk te zien. Zeggen dat het Grand Canyon indrukwekkend is, is een undertstatement. Je kan niet vatten hoe uitgestrekt en diep het is. Elke bocht ziet alles er anders uit: andere kleuren, andere vormen, soms met zicht op de Colorado, soms enkel rotsen. Op het einde van het pad keerden we met de pendelbus terug naar het Visitor Center. Onderweg werden we nog verrast door een mannelijk hert dat langs de weg stond te grazen. We aten snel een hap in de lokale deli en namen daarna de wagen richting Page. Onderweg maakten we nog twee stops.


Een eerste keer bij het Desert View Point. Dit is een hoog gelegen punt van de Grand Canyon, en je kijkt dus boven de rand aan de overkant neer en ziet de woestijnen die erachter liggen. Adembenemend! De tweede stop was waarschijnlijk een van de mooiste punten tot nu toe op onze reis. Amper 5 mijl voor Page kan je een korte wandeling maken richting 'The Horse shoe Bend'. De Coloradorivier, maakt hier een vreemde bocht in de vorm van een hoefijzer. Je staat hoog boven de rivier en ziet hoe het groenblauwe water zich rond de rode rots wikkelt We waren hier net voor zonsondergang, dus stond de zon recht boven de rots.


Een uurtje later kwamen we aan in het hotel, namen een snelle douche en gingen iets eten. Opnieuw reusachtige porties natuurlijk. De 'Dam Big Burger' die Jelle bestelde, was inderdaad een 'DAMN BIG BURGER!' en ook Dimi's portie was buiten proportie. Morgen gaan we eerst even Glenn Dam bezoeken, vervolgens Antilope Canyon en dan door Monument Valley naar Moab. Tot gauw!