Page Moab Vernal Yellowstone Salt Lake City Capitol Reef

Vandaag hebben we eerst even de tijd genomen om iets langer te slapen, kwestie van de chauffeurs toch even wat extra rust te gunnen, want de ritten zijn echt wel lang.


Rond 10 uur vertrokken we dan naar het Nationaal Park dat vlakbij ons hotel lag: Arches. Dit park is opnieuw bekend voor zin rotsformaties. Kalksteen is hier door water en wind weggescheurd en op vele plaatsen zijn hier zo stenen bogen gevormd.


Een eerste stop was de Balanced Rock, een rotsblok boven op een pilaar die doet vermoeden dat het geheel toch niet zo stabiel is. Even verder zetten we de wagen even aan kant om een korte wandeling te maken.


De Delicate Arch is een van de bekendste bogen in het park en staat hoog boven op een berg. Vanop het view point zag hij er al vrij indrukwekkend uit, dus besloten Dimitri en Jelle om toch even de tocht naar boven te maken en hem van dichtbij te zien. Geladen met enkele liters water trokken we de bergpas op. De tocht van ongeveer 5 km ging door duinen en over rotsen vrij steil omhoog. Met het warme weer hier niet eenvoudig, maar 45 minuten later stonden we bovenaan, geen mens te zien, akelig stil, maar vol voldoening bij het ziet van dit prachtig stukje natuur.


Een kwartiertje welgekomen rust en heel wat foto's later, begonnen we aan de afdaling. Beneden zaten Karolien en Pablo ons op te wachten, net op tijd, want we zaten amper in de wagen toen een hevige regenbui een einde maakte aan onze dag. Snelweg op richting Vernal, waar we allemaal de nodige rust zullen nemen, want morgen hebben we een van onze langste ritten te gaan: doorheen de volledige staat Wyoming, naar het noorden van Yellowstone. Geniet van de foto's!


Nog een tip voor mensen die ook wel een bezoekje willen brengen aan de V.S. De auto's hier hebben veel knopjes en ze komen niet met een handleiding. Vermijd de rode knop op de achteruitkijkspiegel. Als je plots de woorden "911, What is your emergency?" hoort, schrik je wel even op en mag je beschamend melden dat er geen noodgeval is, maar dat je op het verkeerde knopje hebt gedrukt. Tot gauw!