Bryce Canyon Zion Las Vegas Death Valley Yosemite San Francisco


De benzine in Torrey was vrij duur in vergelijking met andere tankstations, maar volgens de meter op de wagen konden we nog 75 mijl rijden, en het volgende dorpje, Boulder, lag op 25 mijl, en de gps vertelde ons dat daar een tankstation was. Dus we besloten naar daar te rijden, en daar de tank vol te gooien.


De rit begon met een stevige klim en onderweg zagen we het benzinepeil sneller dalen dan verwacht, een 'automatic' drinkt sowieso al wat meer, maar in de bergen blijkt dat nog wat erger te zijn. Toen we de top bereikt hadden, zaten we op 5 mijl van Boulder en waren we er toch niet meer zo gerust in. We wisten niet meer hoeveel mijl we nog aankonden, van het enige wat we zagen was 'Fuel level low'. Toen de gps plots zei: "Bestemming bereikt" en we nergens een tankstation zagen, kregen we het toch even warm. 2 mijl verder: nog steeds niets, en de enige hulp die de gps bood was: "Probeer om te draaien".


Vanaf het moment dat we bewoning zagen besloten we om ons aan kant te zetten, en eerst even aan een huis te gaan checken waar we konden tanken, om niet meer onnodig bezine te verbruiken. Jelle en Dimitri stapten uit, en zagen 100m verder een bord staan van een tankstation. We liepen er naartoe en zagen dat het gesloten was. Tot nu toe hadden we nog nooit met visa aan de pomp betaald, maar gelukkig lukte dat wonderwel! Volle tank en op naar Bryce Canyon! Nog geen mijl verder kwamen we alweer voorbij een tankstation. De verdeling in de V.S. is blijkbaar niet wat het zou moeten zijn.


De weg naar Bryce Canyon gaat via de 'Scenic Byway' 12. Een prachtige weg die van rode rotsen, door naaldbosen en weer rotswanden naar het park rijdt. Aangekomen in Bryce installeerden we ons in de kamer, aten een broodje en vertrokken op wandeling doorheen het ravijn. Anders dan in Grand Canyon is hier de rots zodanig weggesleten dat er overal stenen pilaren lijken te staan, wat voor een prachtig zicht zorgt en aan verrassende wandeling. Het beschrijven is moeilijk, dus laten we je gewoon de foto's bekijken.