Bryce Canyon Zion Las Vegas Death Valley Yosemite San Francisco


Er bestaat vast wel een film over. Een vergeten vallei omsloten door steile rotskliffen, waar een nog onontdekte beschaving woont, of waar lang uitgestorven gewaande dieren zoals dinosaurussen nog welig tieren. Maak een mentale voorstelling van zo'n vallei. Wel, dat is waar wij nu zitten. De naam Zion is niet voor niets gekozen, want als je uitkijkt over de rivier die doorheen de vallei stroomt, is 'paradijselijk' slechts één van de woorden die in je opkomen.


Jelle was deze morgen opnieuw vroeg op om het prachtige Bryce Canyon nog eens te zien in de ochtendzon. Na een stevig ontbijt, reden we dan richting Zion. Een korte rit dit keer, alweer langs een prachtige Scenic Byway. We hebben heel veel van die wegen trouwens op film en zullen die op YouTube zetten, maar dat is toekomstmuziek.


Aangekomen in Zion, konden we niet verder dan het Visitor Center. Je mag met je wagen het park niet in. Wil je het bezoeken, dan is er een pendelbus die je naar enkele vertrekpunten kan brengen. Ons hotel lag natuurlijk wel midden in het park, maar als je kan bewijzen dat je in de Zion Lodge verblijft, krijg je een Red Permit, die je toelaat om toch met je wagen tot aan het hotel te rijden.


Rond 1 uur 's middag waren we aan het hotel, maar inchecken kon pas vanaf 4 uur, dus aten we eerst snel een hap, en maakten dan een wandeling. We kozen voor de 'Upper Emerald Pool'. Water dat van boven de rotsrand komt, valt in kleine watervallen (in de lente in grote watervallen door het smeltwater) naar beneden en vormt daar kleine poelen die door de algen groen kleuren. De laatste 500m naar de bovenste poel waren vrij zwaar, over rotsblokken, over smalle paden. Karolien, Pablo en Dimitri hielden het hier even voor bekeken, maar Jelle trok verder naar de top. Terug bij de rest, ging de wandeling dan verder naar de Grotto. We hebben er absoluut geen idee van vanwaar deze naam komt, want na een steile klim en lange afdaling stonden we weer beneden aan de rivier. Ondertussen was het al na vier, dus checkten we snel in en brachtten de bagage naar onze kamer.


Terwijl Dimitri, Pablo en Karolien even uitrustten en de Gift Shop bezochten, besloot Jelle toch nog een uurtje te gaan wandelen en ook de watervallen en Lower en Middle Emerald Pools te bezoeken.


Eetgelegenheden zijn er natuurlijk ook niet in de buurt, behalve het restaurant van de logde. Dit zit natuurlijk vrij snel volzet, dus is reserveren nodig, gelukkig konden we dit meteen bij aankomst al doen.